A nosa segunda receita do noso proxecto de accesibilidade cognitiva en lectura fácil, Sabores fáciles para compartir, é un prato de orixe francesa: a tartiflette. Este proxecto realizámolo en colaboración co Centro de Educación Especial Juan María de Pontevedra (@centrojuanmaria).
Unha das nosas estudantes do curso de Galego 1 deste curso 2020, Maureen Lourenço, compartiu esta receita en galego.
A tartiflette é propia da rexión de Saboia, nos Alpes franceses. A súa principal característica é o queixo que se emprega para facela: o reblochón. E é que parece ser que a tartiflette se creou nos anos 80 polo Syndicat Interprofessionnel du Reblochon co obxectivo de promover as ventas e o consumo deste queixo.
Aínda que hai distintas formas de realizar esta receita, aquí compartimos unha delas.
Esperemos que vos guste e que vos animedes a facela!
Se queres saber máis do proxecto de accesibilidade cognitiva Sabores fáciles para compartir, podes facer clic aquí.
----------------------------
[FR]
La deuxième recipe du notre projet d'accessibilité cognitive en FALC (facile à lire facile à comprendre), Sabores fáciles para compartir, c'est la tartiflette. Nous faisons ce projet en collaboration avec l'établissement d'enseignement spécialisé Juan María (@centrojuanmaria) de la Galice.
Une des étudiantes du cours de Galicien 1, Maureen Lourenço, a écrit cette recette en galicien.
Bien qu'il ait plusieurs façons de faire la tartiflette, nous partageons une ici.
Nous espérons que vous l'aimez et vous la faites!
Si vous voulez connaître plus du projet d'accesibilité cognitive Sabores fáciles para compartir, vous pouvez faire clic ici.
0 comentarios